2012. augusztus 19., vasárnap

A nagy visszatérés / The great comeback


Hát itt vagyok. Jó hosszú idő eltelt a legutóbbi jelentkezésem óta. Nem is tudom, hogy érdekel-e egyáltalán valakit, hogy jelentkezek-e vagy sem, de mindegy. Majd meglátjuk, hogy jár-e még erre valakzái.  Hogy mi történt? Először alkotói válságba kerültem. 2012 sok új szakmai kihívással kezdődött, és egyszerűen nem volt annyi időm, hogy egy rendes varrásra leüljek. Persze mindenkinek arra van ideje amire szeretné, de az új feladatok kreatív válsággal kiegészítve ezt eredményezték. Már azt hittem, hogy jobb lesz ha túladok az anyagokon és a varrógépen, amikor Reiner Rita jött, és átlökött ezen az egész helyzeten és hangulaton azzal, hogy meghívott a nagy bajai rekordkísérletes zászlóvarrásra (köszönöm Rita). Nem lehetett nemet mondani. Hónapok teltek, és ott és akkor varrtam újra először, ami miatt nagy hálával tartozok neki. A pécsiekkel kerültem össze (köszönöm nekik, hogy nagyon kedvesen befogadtak a fehér részt varró csapatba), ha bárkit érdekel én varrtam a fehér negyedik sort, valamint a 8-9 sorokat össze. :) Itt azért jött az a lökés, a 'nanehogymár' ami elég erőt adott ahhoz, hogy előszedjem az egyik félkész takarómat, és egészen sokat haladtam vele az elmúlt napokban. Már csak egy kicsi túzés hiányzik, pár óra munka, és kész. Már korábban írtam erről a takaróról. Az anyagokat szerettem, útközben megutáltam, és bár nagyon sok hiba lesz a kész takaróban azt hiszem sokat fogom használni. Megszerettem a végére, és már majdnem tetszik is. :)
Mindent összevetve itt vagyok, hátha jár még erre valaki. 

Szép napot!

Szkornélia

***********************************************************************************

After a long silence I am back to the blogworld. I do not even know if there is anybody who still interested in me or my stuff, but I am back. To make the long story short 2012 started out really busy with a lot of new challenges at my workplace, and I also experienced some really bad lack of my sewing mojo. I almost given up when Reiner Rita invited me to take part in the record sewing at Baja city, which pushed me over this bad period, and since then I have taken up some unfinished projects, this large blanket I have been sewing for quite a while. I have written about it already, I love the fabric in it (Pure, Moda), I kinda like the blocks, but I made a lot of mistakes in it. Still, I love it more and more. I think it will serve its purpose during the long and cold winter days. 
So, I am back!

Have a nice day,

Szkornelia

9 megjegyzés:

RitaFoltok írta...

Végre írtál, egyébként is rég volt már július 12!!!! Örülök, hogy elfogadtad a meghívást Nelli, nem a hagyományos varrós napot valósítottuk meg közösen, ez csak lendítőleg hathatott!
A takaród nagyon jó lett, használatba vetted már?
Remélem töretlen a varrós kedved, és ha a munkahely is úgy akarja, megvalósulhatnak a terveid!
Most egy táska-projektet várok!!!
:)

Marcsi és Ági írta...

Én erre jártam és örülök, hogy újra "nyomod a pedált" :-))

Ági

Mamis írta...

Végre újból olvashatunk!!!
A takaró pedig nagyon jól sikerült!

mara írta...

Örülünk, hogy megismertünk. Jó kis csapat voltunk! Mariann és Mara

Marcsi írta...

Nagyon tetszik a takaród színösszeállítása. Csak így tovább!

Hopi-Patch írta...

Isten hozott újra köztünk! Már nagyon hiányoztál!
Örülök, hogy a múltkor találkozhattunk, és annak is örülök, hogy megint megfertőzött a foltkór, pláne, ha ilyen szuper alkotásokkal örvendeztetsz meg minket!
Csak így tovább!

szkornelia írta...

Sziasztok Lányok!
Köszönöm a biztatást! :)
Nelli

ozsuzsanna írta...

Gyönyörű a takaród!
Szerintem "normális", ha valki ki hagy pár hónapot :)

Tomchy írta...

Vigyázat, konkurencia: http://foltalbum.blogspot.hu
(Klári, volt kollégám... :O) )