2013. január 25., péntek

Párna 4.0 - kész / Pillow 4.0 - ready

Elkészült a kis kövér párna, éppen időben, hogy bemutassam a pénteki galériában. Az előző bejegyzésben már megírtam, hogy mi benne az érdekesség, így ezt most nem teszem. Jöhet a következő!

Szép napot!

Szkornélia

******************************************************

I have finished the little fat pillow. Just in time for the Friday finish gallery. In the previous blogpost I already described, why is it special, so I am not gonna do that again. I can start another one now.

Have a nice day! 

Szkornelia

2013. január 23., szerda

Pufi párna? / Little fat pillow?

Majdnem elkészült a párna, kis csavarral. Már csak a befejezés van hátra. A csavar benne az, hogy a zippes hátulján kívül van még két fül, ami arra való, hogy a délutáni pihenéshez a kis takarót bele lehet applikálni amikor nincs rá szükség. Ha szebben van elhelyezve, mint az a második képen látszódik, akkor egyáltalán nem is lehet elölről észrevenni, csak a duci párnát lehet látni. Ha a takarót kivesszük, akkor meg a párna éppen elég nagy hogy alváshoz lehessen használni.

Szép napot!

Szkornélia

******************************************************************
I have almost finished the little pillow with a twist. I only have the binding left. The wists are actually the pockets on the back that can hold a little soft blanket for the afternoon nap. If one puts it even nicer, you cannot even see the blanket from the front, only the little fat pillow. However, when we remove the blanket, the remaining pillow is just perfect for sleeping. 

Have a nice day!

Szkornelia

2013. január 20., vasárnap

Haladtam / Progress

Haladtam a párnával. A képek rettenetesek, de este 10 környékén ennyi telik a kicsi gépemtől, a nagyot meg nem volt kedvem elővenni. A terv megvolt (1.). A fedlap összeállítása nem igényelt sok időt. A szendvicselés után a tűzésen gondolkodtam kicsit, de nem túl sokat. Tetszik a négyzethálós tűzés, ehhez festőszalagot hazsnáltam sorvezetőként (2.). Miután végeztem (3.) egy gyors vasalás, és máris egyenletesebbnek látszik minden (4.). Holnap (?) jön a hátlap, a már szokasos zippes megoldást szeretném csinálni, de szeretnék még egy kis trükköt beletenni. Ha bejön amit kitaláltam, akkor majd megmutatom. :)

Szép napot!

Szkornélia

*************************************************************************************

I am done with the top of a new  pillow. The pictures are really bad, sorry about that, but after 10 pm my compact camera could do only these, and I was lazy to put together the big one. A had already a plan for the pillow (1.). Putting together the top was really quick. After making the sandwich I was thinking a but how I will make the quilting, but finally I decided to make a grid. I kinda like that (big surprise). I used painters tape to guide my lines (2.). After finishing it (3.) a quick ironing, and already looks much more even. Tomorrow (?) I will make the back. I will use the usual zipper back I made already twice, but I am thinking on a trick I would like to try that I will show if it works out. 

Have a nice day.

Szkornelia
Daisypath Christmas tickers