2011. május 17., kedd

Bloggers' quilt festival

This spring I am participating again in the Bloggers' Quilt Festival organized by Amy. I am entering my Neptune quilt featuring the MODA Neptune quilt fabrics. This was the very first time I used real quilting fabrics (actually a jelly roll) in my life, and I was absolutely taken by the quality and colors and everything about them. I had it in my fabric closet for quite a long time, because I just couldn't make myself to cut into it. I like simple and modern designs, that is why I chose a quite simple, double hourglass block, which actually goes well with jelly rolls.



















Finally I chose an offwhite mono fabric for background. The quilt is quite large, it is about 140 x 210 (in centimeters) which is about 57 x 86 in inches. The back is made of a small flowery print on butter yellow background. Hope you like it as much as I enjoy it. :)

Thanks for visiting, and thanks Amy for the organization!

Have a nice day!

Szkornélia

**********************************************************************************

Idén tavasszal is bejelentkeztem a webes quiltfesztiválra. A Neptune quiltemet neveztem, ami jelenleg a legnagyobb kedvencem. A nevét onnan kapta, hogy MODA Neptune anyagokat használtam az elkészítéséhez. Ez volt az első MODA jelly roll amit életemben rendeltem, és teljesen odáig voltam az anyagok szépségétől és minőségétől. Egy webes boltban rendeltem, ami sajnos azóta már bezárt, de kifutó darabokat 50-60%-kal az eredeti ár alatt árultak, így megkockáztattam a rendelést. Annyira tetszettek a színek, a minták és az anyagok minősége, hogy sokáig csak nézegettem az anyagokat, nem is akartam belevágni. Végül azért mégis megtettem, és azt hiszem nem bántam meg. Szeretem az egyszerű, geometrikus mintákat, ezért választottam a blokkot amit választottam, aminek nem jut magyarul eszembe a neve... Nem teljesen fehér, egyszerű pamutvászonnal kombináltam a MODA anyagokat. A mérete végül kb 140 x 210 lett, és remélem nektek is legalább annyira tetszik mint amennyire én szeretem.

Köszi, hogy megnézted! Még lehet jelentkezni a quilt fesztiválra!

Szép napot!

Szkornélia



Amy's Creative Side
Daisypath Christmas tickers