2012. december 28., péntek

Párna 2.0 - kész / Pillow 2.0 - ready

Készen lett a második számú párna. Hasonlóan az elsőhöz, egy korábbi takaró készítésekor kimaradt blokk, maradék és leesső anyagdarabok, illetve hátlapként egy olcsó fehérítetlen vászon alkotja. Ezen még jobban látszódik a tűzés, ami középen csillagos lett. Igy már teljes a készlet. Majd világosban megpróbálom lefényképezni.

Szép napot!

Szkornélia

*************************************************************************************

I am done with the second pillow. Similarly to the earlier one it is made of a long resting orphan block, some leftover materials, and a cheep unbleached cotton for the backing. On this one the star in the center is even more visible. Now we have a set. I will try to take a decent picture tomorrow. 

Have a nice day!

Szkornelia


2012. december 25., kedd

Naptár projekt / Calendar project

A karácsonyi nagy pihenés alatt úgy gondoltam, hogy valami csendesen hasznosat szeretnék csinálni. Egy pár éve elég sok időt töltöttem digitális scrapbookolással. Ehhez a fő motivációt az adta, hogy amikor tudományos közleményeket írunk, az illusztrációkat nyomdakészre kell készítenünk ahhoz, hogy az a különböző folyóiratokban megjelenhessen. Ehhez 'kénytelen' voltam a digitális képszerkesztő programok (Photoshop) működésének alapjait megtanulni. Ekkor még itthon az egész scrapbookolásnak nem nagyon volt hagyománya, és ahogy a neten mindenféle kis oktató leírásokat kerestem ahhoz, hogy a program egyes funkcióit megtanuljam rátaláltam néhány külföldi oldalra ami ezzel folglalkozott. Nagyon megtetszett az egész, de iszonyat időt el lehet vele tölten. Sajnos itthon a laptopomon nem volt Photoshop sem, és ez is azt eredményezte, hogy egy idő után elmaradt ez a dolog. Most viszont a netem már nagyon jó, szinte a Photoshoppal egyenértékű ingyenesen használható képszerkesztők vannak (pixlr), és újra kedvet kaptam ahhoz, hogy kicsit scrappeljek. Így készülnek ezek a naptároldalak. A téma az utazás, olyan városokat válogatok, ahol már jártam is. Minden hónapnak ez csak a fedőlapja, és a megfelelő háttéren heti felbontású oldalak is készültek. Szeretném majd kinyomtatni őket, és saját készítésű naptárt használni jövőre. A neten találtam a különböző képeket és scrappes elemeket amiket felhasználtam eddig. 

Szép napot!

Szkornélia

***********************************************************************************
I have decided to spend some time during Xmas with something useful, fun, but also silent. A few years ago I got interested in scrapbooking. At this point this was not really known in Hungary. My initial motivation was maybe a bit unusual. When we want to publish scientific publications at work, we have to prepare the illustrations in a way that they are ready to be published. For that one needs to use professional image processing softwares (Photoshop). So I started to search for tutorial to learn the basic functions of this software, and that is how I came across some scrapbooking pages. I started to spend a lot of fun time with it. Then I had a new computer, I did not own Photoshop anymore, and I somehow gave up scrapping. Now, however, there are really great online free photo editing softwares out there (e.g. pixlr) that almost have all the basic functions as the big siblings, and I decided to make some calendar pages for the next year. The topic is traveling, I am choosing cities I've already visited as a topic for each month. I make a monthly page for each month, and also weekly pages that I can use as a planner. I will print them and use it throughout the next year. The pictures and the various elements that I used so far are coming from the net.

Have a nice day!

Szkornélia

2012. december 24., hétfő

Boldog Karácsonyt! / Merry Christmas!

http://hhdwallpapes.com/festival-celebration/merry-christmas-wishes-greetings-hd-wallpapers-pictures/.html?pid=1016
Daisypath Christmas tickers