2012. november 10., szombat

Kész / Ready

Készen vagyok! Befejeztem! Maradékból lett a hátulja. Ez egy olcsó, fehérítetlen pamut, aminek a hátuljára vasaltam merevítésnek rávasalós táskamerevítőt, mert önmagában eléggé vékonynak hatott. Húzózárat is varrtam bele, ami nekem nagy teljesítmény, de a vártnál egyszerűbb volt, és jobban is sikerült. Sokat válogattam, hogy milyen legyen a széle, de végül egy világos kéknél maradtam, ami úgy gondolom, hogy jól megy a többi anyaghoz. Jöhet a párja. :)


Szép napot!

Szkornélia
**********************************************************************************

I've finished the pillow! I made the back from some leftover unbleached cotton, that I made a little bit more stiff with some fusible interface. I did that because the cotton alone seemed a bit thin to me. There is a zip on the middle of the back side. To me this is a bug achievement, but it was super easy and it turned out really well. I was looking through my stash to find a suitable fabric for the side, but finally I decided to use this light blue one that I thing goes quite well with the others. I can start the second one now. :)

Have a nice day!

Szkornélia

2012. november 4., vasárnap

Lassan... / Slowly...


Kis lépésekben haladva elkészült a fedlapja a párnának. Jól jött a 4 napos szünet, volt egy kis időm varrni is. Kicsit elszaladt velem a ló a tűzést illetően, de most egyre inkább úgy gondolom, hogy jó lesz ha elkészül. Majd lesz valamikor egy párja is, mert van még egy maradék blokkom. Addig viszont nem kezdek hozzá, amíg ezt be nem fejezem, mert egyébként újra csak a félész dolgok halmazát fogja gyarapítani, amit nagyon nem szeretnék. Szóval jöjjön a hátlap, a húzózár és a végső simítások.

Szép napot!

Szkornélia

************************************************************************************

Working in 'baby steps' finally I have finished the front of the pillow. I got a bit carried away with the quilting, but the more I look at the more I like it. At the end there will be two similar ones, as I have one more orphan blocks left. I will start, however, only when I finish this one completely. 

Have a nice day!

Szkornélia

Daisypath Christmas tickers