2011. május 28., szombat

Befejezés / A finish...


Holnal gyereknap, így nem húzhattam tovább az unokahúgomnak ajándékba szánt quilt befejezését. Gyorsan kész is lettem vele, de siettem is, mert ez a lépés sem a kedvencem. Amióta mondjuk géppel csinálom már nem utálom annyira, de még mindig nem lett a kedvencem. Teljesíttettem viszon amit félig magamnak, de megígértem, mindkét csajszi (tesóm lányai) 3 éves koruk előtt kap egy quiltet tőlem. A nagyobbik a 3. szülinapjára kapta, a kisebbik most gyereknapra (2.5 éves). :)

Szép napot!

Szkornélia

**********************************************************************************

I have finished the quilt I was making for my younger niece. Just in time for childrens' day, which is tomorrow. I made the binding today, which I did wit the machine. This is one of my least favorite things to do, but since I am not doing it by hand it is OK. I accomplished, though, what I promised myself, to make a quilt before my brother's girls turn 3. The older one got hers for her third (!) birthday, and the younger (now 2.5) will get it tomorrow.

Have a nice day!

Szkornélia

2011. május 24., kedd

Valami új 2. / Something new 2.


4 blokk elkészült. Lassan, de biztosan. Kicsit karácsonyis anyagokból, egy egyszerűsített technikával, amit a neten tanultam. Tetszik, mert nem kell háromszögeket vágni és varrni. Majd lerajzolom, hátha valaki még nem ismeri.

Szép napot!

Szkornélia

**********************************************************************************

The first four blocks are ready. In the middle of the 'summer', made from christmasy fabrics. So far I like it.

Have a nice day.

Szkornélia
Daisypath Christmas tickers