2011. január 30., vasárnap

Kicsi ez és kicsi az / A little bit of this and that
Két quilten is dolgoztam az elmúlt napokban. Az egyik a kisebbik unokahúgom takarója, amit a múlt hétvégén összeállítottam, és azóta el is kezdtem lassan tűzni. A szokásos egyenes vonalak lesznek majd olyan elrendezésben, hogy kiemeljék a színes négyzeteket. Természetesen munka közben Luca is nagyon sokat 'segített'.A másik az új Pure anyagok felhasználásával készült fedlap, amit sikerült majdnem készre varrnom, már csak a szélén hiányzik a szegély. Van még egy csomag, amiből egy teljesen ugyanilyen quiltet fogok varrni, csak a színek lesznek eltérőek. Ez a kék miatt a fiús változat lesz, a lányos variációnak meg a sárga helyett pasztell rózsaszínt, a kék helyett meg azt hiszem fehérítetlen pamutvásznat fogok használni. Mindkét kép elég gagyi, de köd van és sötét, nem tudok ennél jobb képeket csinálni.

Szép napot!

szkornélia

**********************************************************************************
I was working on two projects parallel in the last few days. One of the quilt is the one I am making for my little niece. I finished both the top and the back, and last week I also did the sandwiching, and did some quilting too. I will be the ususal straight lines around the coloured squares. I like it simple. And I cannot do anzthing else.
The other thing that I made is the new quilt top featuring the Pure fabric line. I am almost done with the top, only the border is missing. I have one more charm pack left, and I decided to make another of the same design but with different colors. This one is the 'boy' version, and I will start a 'girl' one. Instead of the yello I will use a soft pink, and the blue will be replaced with an unbleached white. We'll see how it will look like, at least these are the plans now.
Both of the pictures are quite bad, but the weather here is so bad a foggy, I cannot make any better.

Have a nice day!

szkornélia