2011. augusztus 22., hétfő

Majnem kész / ALmost ready


Majdnem teljesen készen van! Megcsináltam a tűzést, már csak a szélének a szegése hiányzik. Láttam már szebb kavicsokat, de úgy gondolom, hogy a végén pont olyan lett amilyennek elképzeltem. Persze hogy van még mit gyakorolni, mindenesetre meglepő, hogy milyen megbocsájtó ez a fajta technika. Bár ahogy írtam, nem mindenhol tökéletes és szép maga a tűzés, a végeredmény messziről nézve jól néz ám ki. Szépen kiugranak a levelek a kavicsok közül. Jól lehetett gyakorolni a kéz-láb-szem kontrollt, a finom mozgásokat. Próbálom még megtalálni a legkényelmesebb elhelyezkedést az asztal mellett, hogy tartsam a kezem, a lábam stb. Mindenesetre tetszik a dolog, nem ez lesz az utolsó ilyen.

Szép napot!

Szkornélia

******************************************************************************************

It is almost ready. I did all the quilting on this little table topper. This is the first time I did free motion quilting. Only the binding is left. I have seen nicer pebbles, but I think it turned out just as I imagined. I have a long way to go, for sure. But it is quite amazing how forgiving this type of quilting is. Even though the individual pebbles are not perfect, the effect this creates looks really nice form the distance. The leaves really nicely stand out of the sea of pebbles. With this technique one can practice really well the coordination of hands-legs and eyes. I like it, this is the first one, but won't be the last.

Have a nice day!

Szkornélia

3 megjegyzés:

RitaFoltok írta...

Nagyon jó lett, klassza az ötlet!

RitaFoltok írta...

...klassz...

Marcsi és Ági írta...

Piros pontot rajzold a hátára, mert küldöm! :-)) A szabályokat szépen betartottad ami a mértani elemekre vonatkozik. Szerintem a cérna színének megválasztása is helyes. Viszont a levelek erezetét azt gondolom, hogy meg kellene még tűzni. Ahhoz választanék egy kicsit sötétebb színű cérnát Így utólag hátlapozva is meg lehet oldani, csak az alsó szál színét jól válaszd ki és mindenképp készíts próbavarratot, hogy a szálfeszesség feltétlenül helyes legyen!!
Ági