2011. július 29., péntek

Szabad gépi tűzés / Free motion quilting


Szabad gépi tűzök. Először igaziból. Tavasszal Baján voltam vendégszereplésen a tűzős tanfolyamon Rita meghívására, és akkor tanultam az alapokat Csokifolt Ágitól. Tetszett. Azóta viszont nem nagyon gyakoroltam. Még csak varrni sem sokat varrtam az elmúlt időszakban. Mondhatni semmit... Mondjuk fejben annál többet, így jött az ötlet, hogy a kb 1 éve meglevő kis terítőn történjen bármi, gyakorolni fogok. Őszi színek, gondoltam legyenek rajta levelek, és tetszik amikor kis kavicsokat csinálnak az ügyesek pl rátétes minták köré, hogy még jobban kiemeljék. Gondoltam én ezzel kreálok valami 3D feelinget adó hatást. Jó lett volna kicsit gyakorolni mielőtt nekiálltam a terítőnek, de olyan 'varrás elvonási tüneteim' voltak az utóbbi napokban, hogy nem bírtam rávenni magam. Egyből nekiestem. A cérna lehetne kicsit világosabb, hogy még jobban beleolvadjon az alapba, és még jobban takarja az egyenetlenségeket, valamint bár fejben eszméletlenül jól megy a dolog, a gyakorlatban néha kicsit akadozik a kivitelezés, de alapjában véve szerintem az összhatás nem lesz rossz. Legalábbis az ötlet jó, a kivitelezésen meg lehet még javítani.

Szép napot!

Szkornélia

***************************************************************************************************************

I am doing free motion quilting. For real, for the first time. This spring I went to Baja, and attended a course organized by Rita and held by Ági, and learnt the basics. I really liked it. However, since then I haven't even had a chance to practice. Even though I wanted to.... In the last few weeks, again, I did not have a chance to sew. Not even a stitch since. At least not in real life. I was doing it only in my head. Today I decided that no matter what I have to sew, and on top of everyting I wanted to do free motion q. I should have practiced first, but I just couldn't make myself doing it, so I started immediately the real deal. This is what I am working on currently. I know the thread should be a bit lighter to cover even more the uneven little pebbles. However, I like the general idea how the design looks.

Have a nice day,

Szkornélia

2 megjegyzés:

Mamis írta...

Bár én tudnék így varrni!!!Nekem nagyon tetszik.

RitaFoltok írta...

Nem létezik az a saját munka, amivel teljesen elégedettek lennénk, nekem viszont nagyon tetszik az eddig elkészült tűzésed!