2011. március 19., szombat

Majdnem kász / Almost ready

Majdnem befejeztem a kisebbik unokahúgom quiltjét. Megvan a tűzés, egyedül a szélnek az elszegése hiányzik, aminek majd egy jó pillanatomban nekiállok. Régebben ezt eléggé utáltam csinálni, kézzel ugyanis mindig elég sokáig tartott. Mostanában azonban mióta ezt is géppel csinálom, már nem is annyira szörnyű. Az is segít, hogy a tűzés végén cikk-cakk öltéssel végigmegyek a szélén a munkáknak, ami szépen összefogja a három réteget, és szerintem sokkal egyszerűbben megy utána a szélek eldolgozása.

Szép estét mindenkinek!
**********************************************************************************
I am almost ready with my younger niece's quilt. The straight-line quilting is done, and it is ready for the binding. Earlier I hated to do that, it took so long and it was boring too. Since I am doing it with the machine I do not hate it all that much. I think it also helps that during the quilting as the last step I go around at the edge of the quilt with a zig-zag stitch. It holds the 3 layers together really nicely. This little trick really works for me.

Have a nice evening!

3 megjegyzés:

Görgei-Reiner Rita írta...

Szuper lett Nelli!
Egy ilyen takarónak én is örülnék!
A Te varrógéped is magától varrja a széleket? .....vagy Magától?
Jó munkát!

erzsó írta...

Nagyon tetszik minden részlete!
Ahelyett, hogy a sajátomat tűzném a Tiédet bámulom... :-)

Görgei-Reiner Rita írta...

Drága Nelli!
Azért, mert tetszik a naplód és a kreatívságod, azért mert nyitott és kíváncsi ember vagy és mert megérdemled, kapsz tőlem egy pontot!
http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html

Daisypath Christmas tickers