2010. augusztus 29., vasárnap

Tűzve / Quilted


Elkészültem a tűzéssel! Jó sokáig tartott, mert közben lassan elindult az új szemeszter, és ilyenkor mindig sok kötelezettségnek kell eleget tenni a munkahelyen. A legtovább a széli rész tartott egyébként. Már majdnem kész volt a fele, amikor szinte teljesen vissza kellett bontani, mert a háta nem volt szép. Közben a varrógép alatt meg arra gondoltam, hogy nem is mutat egészen úgy ez a vastag párhuzamos csíkokkal tűzött szegély, ahogy azt korábban elképzeltem, úgyhogy kicsi majdnem el is keseredtem mire a végére értem. Azonban ahogy kiterítettem az egészet, egyből megváltozott a véleményem, így már nem bántam a sok bontást, és a hosszú és unalmas körözést. Már csak a szélének az eldolgozása van hátra. Azt gondoltam, hogy van egy világoskék, kicsit szürkés egyszínű anyagom, és talán ezt fogom használni. Vettem a piacon egy egész csomó hajcsatot (20 Ft/darab áron) és ki fogom próbálni őket. Majd beszámolok hogy jobb-e mint a gombostű, ha valakit érdekel. És már alig várom, hogy hozzákezdjek valami újhoz, vagy valamelyik elfekvő UFO-hoz. 
Jó lett volna a hétvégén ottlenni az első blogtalálkozón, de sajnos most nem jött össze. Talán a következőn...

Szép napot!
**********************************************************************************
I have finished the quilting of my Neptune quit. It took me for quite a while, because as the beginning of the new semester is approaching I have more and more official responsibilities at the lab. As a result, quilting the edge took me forever. On top of everything I had to rip half of it because the back looked ugly. At about halfway I also realized that I might mot even like what I am doing, so quilting all those boring straight lines were almost painful. However, as soon as I took it out of my sewing machine and laid it on the bed I fell in love with the look. I am thinking of making the binding from a soft blue (grayish) fabric, and will use hair clips for the first time. I bought a lot last weekend (~20 cent a piece), and will see how it works for me. And I cannot wait to start something new, or at least finishing and old UFO. 

Have a nice day!

5 megjegyzés:

Mamis írta...

Nagyon-nagyon jó lett!!!Ha meguntad küldöm a postacímem:)!!!!

Görgei-Reiner Rita írta...

Ügyes munka, érdemes volt....!

Abby and Stephanie írta...

It's beautiful. I love the straight quilt in the border. I just bought some hair clips for the first time too. I'll be working on binding tonight so plan to give them a try.

Rose Marie írta...

Wonderful quilt ... love it!

Wendy írta...

Congrats on getting it finished, looks wonderful.

Daisypath Christmas tickers