2010. június 27., vasárnap

Neptune quilt

Sokat haladtam az új quilttel, sikerült ugyanis összeállítani az elmúlt napokban. Szokásos módon a nappali ajtó segít a bemutatásban. Jól néz ki, na. Még akkor is ha ezt már mondtam. Egyetlen dolog aggaszt csak egy kicsit, és az pedig nem más mint a varrásráhagyás. Én nem vagyok egy képzett és tudatos varró, amit tanultam azt mind autodidakta módon a netről szedtem. Ennek eredményeképpen általában 1 cm-es varrásráhagyással dolgoztam eddig. Valószínűleg persze egy profinak ez megmosolyogtató, de én így éreztem magam biztonságban. Most a jelly roll viszont ezt nem engedi, úgyhogy fél centis szélekkel dolgozok, kivéve ha van 1-1 mm-es csúszás, mert akkor lehet, hogy még ennél is kevesebb. Emiatt néha nézegetem a quilt hátulját, és aggódok, hogy nehogy pl a mosásnál szétmenjen a varrás. Remélem nem fog.
Tervezem még a szegélyt. Holnap kiszámolom, hogy mi jön ki a maradékokból.
**********************************************************************************
I have piced all the blocks for my Neptune jelly roll quilt in the last few days. As always the living room door is helping me to display it. I like it. Still. But I already told you that. There is one thing I am a bit worried about. As I am not a professional in sewing, I learned everything from the net. For these reasons I usually do 1 cm seam allowances. I know, I know, this sounds funny, but true. Except now, I have to use smaller ones. The one thing that concerns me that if it will hold enough for example when I will wash the quilt. I hope so... I am trying to plan a nice border. Tomorrow I will have to calculate how much scraps I have left, and what can I make form them.

2 megjegyzés:

Mamis írta...

Mielőtt elutazom még írnom kellett:)
Nagyon jó lesz, így továbbra is áll az ajánlatom, ha megunod küldöm a postacímem:)
Varrásráhagyás.
Nem vagyok foltvarró, de én is általában 1cm-s varrásráhagyást hagyok blúzra, nadrágra, táskára...Nem tudom, hogy ilyenkor nem talpszélesség szokott lenni a ráhagyás (0,7mm)?? mondom nem tudom, nem vagyok foltvarró!

Álomjáró-Bozsomati írta...

Szia! Így ismeretlenül bekukkantottam hozzád! Gyönyörű lesz!
Én sem vagyok profi és idáig én is 1 cm varrásráhagyással dolgoztam, aztán most már lassan rájövök, hogy talán elég lenne a talpszélesség is...Csak egy centivel könnyebb dolgozni (számolni, mérni), mint 0,7-tel :-)))
Szép napot!