
Egyébként a recept amit használtam nagyon jó, azonnal ehetőek a sütik, és zárt dobozban puhák is maradnak. Ez is érdemes kipróbálásra.
Karácsonyi mézeskalács:

25 dkg méz
50 dkg liszt
12 dkg margarin
10 dkg cukor
1 egész tojás + 2 sárgája
1 evőkanál mézeskalács fűszer
1 kávéskanál szódabikarbóna.
A mézet mikróban felmelegítem, beleolvasztom a vajat, majd hozzákeverem a többi hozzávalót. Nem baj ha ragacsos lesz a tészta. Éjszakában légmentesen csomagolva hűtőbe teszem, de tovább is maradhat. Másnap nyújtom (kb fél centi magasra), kiszaggatom, és a mérettől függően 180C-fokon 6-10 percig sütöm, amíg a tészta aranysárga nem lesz. Nem szabad megszárítani! Miután a sütik kihültek, azonnal jól záródó dobozba teszem. Sokáig eláll, bár nálunk nem annyira...
3 megjegyzés:
Nagyon jól néznek ki.Szerintem az ízük is szuper!
Hú ezek nagyon jól néznek ki :))
Békés Boldog Karácsonyt Kívánok!
Megjegyzés küldése