2014. június 15., vasárnap

40 blokk / 40 blocks

Készen vannak a blokkok. Mind a 40, amit a takaróhoz terveztem. Olcsó szürkéskék lepedővászonból, és kockás ingekből készültek. Ma este ki is rakosgattam őket, hogy megtervezzem pontosan milyen sorrendben lesznek összevarrva. A színek nem pontosak a képen, csak a telefonommal készültek, és már eléggé sötét lett mire a fényképezésig jutottam. Valaki árulja el, hogy mi ez a nagy vonzalom ami a macskák és a quiltek között van. Lucát alig tudtam elhessegetni, hogy ne keverjen össze mindent. Jól át kell túrni az anyagos szekrényem, mert a blokkokhoz elhasználtam a kék anyagot, és jó lenne még egy kicsit találnom szegélynek. A jó hír, hogy maradt egy csomó inganyagom, így tervezem, hogy készül egy hasomló, csak fekete egyszínű anyaggal.

Örülök, hogy sikerült megint varrnim egy kicsit. Jó fárasztó volt az év első része, és még van előttem június végén egy konferencia előadással, úgyhogy kikapcsolt egy időre a kézimunka.

Szép napot!


Szkornélia
*********************************************************************************

I have finished the blocks for the new quilt. 40 altogether. It is made of a cheap uni cotton and some used men's shirt. Tonight I finished sewing and planned the layout before I start to sew them together. The colors are off, it was already quite dark when I finished placing the blocks on the floor. Someone would please tell me what is it that attracts cats to quilts? I had a constant fight with Luca during this process. Now I will have to dig deep in my fabric closet to find some more blue material for a border.

Good thing is that I have a lot of shirt mateial left, so I will be able to make another quilt, but with black uni material this time.

I am glad that I could sew a little today. The first part of the year was really tough, and there is still a conference in this month (with a new talk I have to prepare till then), so hand crafting cleared my mind a bit.

Have a nice day!

Szkornélia.

1 megjegyzés:

Mamis írta...

Jó, hogy újra olvashatunk :)