2016. január 6., szerda

Visszatekintés 2015-re / Looking back to 2015


 Nagy lendülettel,indult az előző év, az ünnepek alatt még varrni is sikerült egy kicsit. Sajnos az év további részéről ez már nem mondható el. Rengeteg munkával telt 2015 a munkahelyemen is, és a magánéletben egyaránt. Március elején Szeged kertvárosi részében egy régebbi építésű házat szereztünk meg, amelynek ugyan a szükséges engedélyek beszerzése miatt csak nyáron indult el a felújítása, a méretes kert kialakítása és elrendezése már egészen korán elindult, ólakat szüntettünk meg, a korábban baromfiudvar és gazdasági rész felszámolásra került, és elindult a parkos jellegű
pihenőkert létrehozása. Pár növényt áttelepítettünk, magnólia fákat, hortenziát és rózsát ültettünk, aminek a nyár végére már látványos eredménye is lett. Persze sok munka lesz még az elkövetkező években mire minden megtalálja a helyét, mindenesetre már így is hatalmas változások történtek a tavalyi állapotokkal összevetve. Nyártól a házban is megindultak a munkálatok, ami nemhogy fogyott volna de újabb és újabb problémákba sikerült ütköznünk, ami miatt ugyan tavasszal várhatóan beköltözhetünk végre, de messze még a vége. Mindezek miatt a munka, a háztartás, valamint a ház és a kert miatt a varrásra már végképp nem maradt kapacitás. Az igazat megvallva a szabad levegőn végzett fizikai munka, főleg miután látszata is lett a dolognak, igazán sok örömet okozott, amit egyébként korábban nem is gondoltam volna, hogy ennyire lelkesen fogok pl. dudvázni. Sokszor  néztem a varrógépet, egy-két alkalommal varrtam is pár blokkot, de még odáig sem jutottam el, hogy ezeket megörökítsem.

Ősz óta rengeteg hivatalos és szakmai jellegű elfoglaltság is összejött, pályázatok írása, meglevők gondozása és az ezekkel kapcsolatos adminisztratív tennivalók, majd végül karácsony előtt az első doktorandusz hallgatóm PhD fokozatának megszerzése és a védéssel kapcsolatos témavezetői teendők... Hulla fáradtan fejeztem végül be az évet. 2016 eleje viszont megint egy kis varrással indult. Volt 40-45 blokkom, amiket elkezdtem összerendezgetni egy következő takarónak. Pár blokkot még varrnom kellett, mert nem tetszett az összhatás, és ezeket az elmúlt napokban összeállítottam. Még lesz egy kerete is, utána egy ideig raktárba kerül majd a fedlap. Sajnos a jelenlegi lakásunkban nem tudok rendesen kiteríteni egy kb 1.5x 2 m fölötti takarót, ami megnehezíti az összeállítást. Alig várom, hogy a burkolás elkészüljön a házban, ott lesz majd jó nagy terem ehhez.

Bízom abban, hogy az idén azért az elmúlt évinél több bejegyzés tudja majd megmutatni, hogy mire haladtam.

Szép napot!

Szkornélia

***********************************************************************************************************************


2015 started out great in terms of sewing, but my attention quickly deteriorated. I had lots to do in my professional as well as in my personal life. We finalized a deal on a house in the suburbs of Szeged, and even though the renovation started only at the end of last summer, we started to work on the garden during the weekends since March. We demolished sheds and terminated kitchen-gardens, and started to plant some magnolia trees, hydrangea and rose plants. Gardening quickly became a new obsession, and I realized how much I enjoy working outside. I was quickly reassured by how well my first rose plants developed and blossomed by the end of summer. I was sewing only a little, made a few blocks but noting major, and did not really take any pictures about them, so I had nothing to report.
Last fall came and brought lots of professional tasks. We were writing large grants and had lots of administrative work. On top of everything right before Christmas my first PhD student defended his thesis and got his PhD, so it was a really hectic time. 

The very first weekend of 2016 started out with sewing again. I had appr. 45 blocks which I started to arrange to make a quilt top. I had to make a few more because I needed them to create a layout I was satisfied with, and pieced the top. Now I will make a border and after that it will go to a box and waiting for a bit to do the piecing. In our current flat we do not have large places to make large sandwiches and I have to make a major reorganization ever

1 megjegyzés:

Chookyblue...... írta...

your roses are beautiful........my time is ton between sewing and gardening too......

Daisypath Christmas tickers