2014. augusztus 1., péntek

Még kisebb maradékokból / From even smaller scraps

Az egyre növekvő mennyiségű kisebb maradékokból készült ma egy tányéralátét, és 2 dabab edényfogó. A tányéralátét esetében még a középső réteg is 3 kisebb darabból van összeállítva. Még lesznek ilyenek. 

Mivel hosszú idő óta ezek az első teljesen kész darabok ezeket linkelem Crazy Mom Quilts 'Finish it up friday' posztjához.

Szép napot!

Szkornélia

*********************************************************************************

Today I finished 3 smaller pieces (1 placemat and 2 hot pads) from the ever growing pile of small scraps. In  case of the placemat even the batting is joined form 3 pieces. I enjoyed making them, so I think I will make more.

These are small pieces, but still finishes, so I am linking this post to Crazy Mom Quilts' 'Finish it up friday' post.

Have a nice day!

Szkornelia

2014. július 31., csütörtök

Maradékokból / From leftovers

Úgy tűnik, hogy jó sok kockás inget sikerült korábban összegyűjtenem. Fogalmam sem volt, hogy mennyi kell majd a takaróhoz. A maradékokat fekete uni pamuttal kombináltam, és csináltam újabb 40 blokkot. Még mindig van maradék... :)

Időközben kerestem a megfelelő hátlapot a már kész fedlaphoz. Nem volt egyszerű találni valamit, aminek az oka az volt, hogy a lehető legkevesebbet szerettem volna rá költeni, hiszen az egész quilt a spórolás jegyében készül. Szeretném megmutatni, hogy olcsó alapanyagokból is lehet klassz dolgokat csinálni. Emiatt az 1200 Ft/m árú standard pamut anyagok szóba sem jöttek, és nem akartam a gyűjteményemet sem erre használni. Körbejártam egész Szegedet. Gyakorlatilag minden olyan helyen megfordultam, ahol máterárut árulnak, de semmit nem találtam, annak ellenére, hogy az egyetlen kikötésem az volt, hogy 100% pamut hátlapot szerettem volna. Turiban is jártam, de semmi. Végül egy olcsó diszkont helyen találtam világoskék lepedővásznat, ami megmaradt régi maradék volt (szerintem kb 10 éve meglehetett a polcon), amihez végül 350 Ft/m áron jutottam. Viszont több már nem lesz, nem foglalkoznak vele, így rátaláltam arra az árfekvésre amit kerestem, de egyben búcsút is intettem neki. Picit szálhibás itt-ott az anyag, de hátlapnak megteszi. Teljesen nevetségesnek éreztem volna, ha a quilt hátulja többe lerül mint az eleje.

Itt jön a kérdésem... Nem tudtok nekem olyan (esetleg ideálisan online elérhető) helyet ajánlani, ahol egyszerű, olcsó, hátlapnak való anyagot lehet jó áron kapni? A készülő feketés/kockás quiltnek még nincs háta.

Köszönöm előre is.

Szép napot!

Szkornélia

*********************************************************************************

Earlier I have collected lots of plaid shirts, so after making the previous quilt top I had quite a lot of leftovers. I had no clue how many I needed for a top. I picked up the leftovers, some black uni cottons and started to make some more blocks. Another 40 actually, enough for a second top, same as the previous one. And I still have some more leftovers. :)

Have a nice day!

Szkornelia
Daisypath Christmas tickers