2010. augusztus 1., vasárnap

Kis csomag / A little bundle


Az elmúlt időszakban csak keveset varrtam megint, mivel nyaralni voltunk. Hinterglembe mentünk Ausztriába hegyi biciklizni. Nem kis vállalkozás volt az Alföld után egyenesen az alpokban próbálkozni, de nagyon szép volt, és jól éreztük magunkat. Kellemesen el is fáradtunk a végére. Itthon egy kicsit azért varrtam is, összeállítottam a Neptune quiltet, és elkezdtem a tűzését is. Majdnem a fele kész is van. Természetesen megint csak egyenes vonalakkal tűzöm, még mindig nem próbáltam a szabad gépi tűzést. Az viszont újdonság, hogy minden blokk közepén két négyzetet is verrok, ami azt jelenti, hogy nagyon sokat kell forgantni a gép alatt a takarót, ami nekem újdonság. Nem mondom, hogy túl gyorsan megy, de sokkal jobban mint amire előzetesen rákészültem. Hétfőtöl újra dolgozom, mivel sajnos vége a szabadságnak, és ráadásul szeptemberig nagyon nehéz időszak kezdődik, de remélem azért lesz egy-egy órám hogy befejezzem a takarót. Már nagyon szeretném készen látni, és nem is kezdhetek addig semmi újba amíg ezen túl nem leszek.
**********************************************************************************
Not too much progress happened in the las days, because we went for a summer vacation. We were in Hinterglem (Austria) for mountain biking. It was a bog challenge for me to attack the Alps with only a limited mountain experience as I live in the middle of the "Big Hungarian Plains". It was nice, physically challenging but mentally very relaxing. Overall it was a great fun. 
Since we are back I was also sewing a little. I put together the Neptune quilt, and also started the quilting. I make the usual straight line quilting, as I still haven't tried free motion quilting, yet. However, I am sewing little double squares in the middle of each block, which means I am turning the quilt quite a lot. I imagined this was gonna be very slow, but it is really not that bad, and it is faster than I expected. I am back to work tomorrow, and I will have a very challenging time until September, but hopefully I will have some time in the evenings to work on this quilt too. I would like to finish it as soon as I can, as I would like to see it finished, and also I cannot start anything new as long as it is not ready.
Daisypath Christmas tickers