2009. február 16., hétfő

Quilt terv / Quilt top design

Azon gondolkodtam, hogy hogyan is kellene elrendezni majd az elkészült blokkokat, hiszen lassan aktuális lesz ezen is dolgozni egy kicsit. Habár úgy tűnik hogy még az esti egy-egy óra varrás sem fog összejönni mostanában annyi lesz a munkám :(. Azt hiszem, hogy ez az összeállítás lesz a nyerő. Mivel a blokkok mérete 21x21 cm, így a végső méret 147x210 körül lesz. Ez nagyjaból egy jó takaró méret, és még kimarad 2 blokk amiből meg lehet párnát varrni.

Nektek hogy tetszik?
*******************************************************
I was thinking how will I put together the blocks when I will be ready with all of them. I came up with this design I kinda like. The size of the ready blocks is 21x21 cm, so this way the final size of the quilt top is 147x210. This way I will have 2 leftover pieces that I can use for making pillows.

So what do you think?

2009. február 15., vasárnap

48

Az elmúlt héten esténként folytattam a már elkezdett nagy quilthez a blokkok varrását. Nagyon jól haladtam, készen lettem 2x12 bordó árnyalatú blokkal. Így összességében 48 blokk összeállt, kezdhetem a kékeket. Nem is számítottam arra hogy ilyen jól haladok majd, annak ellenére, hogy esténként 1-1 órát tudok elcsípni amikor varrhatok.
*******************************************
48 blocks are ready for my large quilt. I have finished piecing all the brown and claret blocks, and starting the blue ones now. I am really pleased by the speed this project is moving along, even though I have only maybe an hour in most evenings to spend with this project. One could say that it is also not such a difficult one, but hey, as I have mentioned it is going to be used in a modern surrounding.
Daisypath Christmas tickers