2010. február 21., vasárnap

Off topic - Bonbon

Ez valami, amit már nagyon régen szerettem volna kipróbálni. Karácsonykor rengeteg csokival áthúzott aprósütit és kis golyókat készítettem, és akkor jutott az eszembe, hogy milyen jó lenne házi bonbonokat is csinálni. Volt egy gyenge próbálkozásom, de végül a sok hektikus készülődés közben nem lett belőle semmi. Most viszont az egyik üzletlánc szórólapján láttam, hogy árulnak bonbon készítő szilikonos formákat. Bár egész hétvégén egy előadásra készültem, nem bírtam ki, hogy ne próbáljam ki az új szerzeményem. Az eredmény nem tökéletes, de már azt is tudom, hogy mit kell másképpen csinálnom. Első próbálkozásnak azért nem túl rosszak, és ráadásul elég finomak is. A külső rész egyelőre nem a legjobb csokiból készült, tartottam tőle, hogy először jobb lenne begyakorolni a kis kapszulák készítésének módját. A krém viszont annál jobb lett. Ganache krémet készítettem, amihez tejszínt melegítettem óvatosan össze 81%-os csokival. Mivel olyanok is esznek majd belőle akik azért kevésbé szeretik a brutálkakaós csokit, tettem hozzá még egy kis cukrozott tejet, illetve egy pici Cointreaut. Legközelebb már a kapszulákat is jó csokiból csinálom.
*************************************************************************************
I have bought some molds to make bonbons. Even though I was preparing for a talk all weekend I had to try them. The result of the first try way not absolutely perfect, but now I think I know how to do it next time. I have not used the best chocolate for the shells, but for the filling I made a ganache by using an 81% cacao containing chocolate. I think the bonbons tastes pretty good.


Daisypath Christmas tickers