2009. január 11., vasárnap

Majdnem kész...

Ez a terítő már elég régóta készül, de tegnap körbeértem végre a csíkkal. Már csak a sarkokba kellene valami kis mintát kitalálni, és a széleket eldolgozni. Szeretnék valami fényes aranyszínű anyagból egy szélesebb csíkot varrni majd rá. Az alapja egyébként fehérítetlen takácsvászon, a hímzés pedig óarany színű talán cseh (?) cérnával lett hímezve. Igazából karácsonyi terítő becenéven fut, de mivel nem lett készen időben, ezért már csak majd jövő karácsonykor tölthet be ilyen funkciót.
Próbáltam szépen fotózni az egész terítőt, de egyelőre olyanok a fényviszonyok, hogy ez nem igazán jött össze, legalábbis olyan eredményt nem sikerült kapnom amit szivesen bemutatnék.
Természetesen mind az elkészítésnél mind a fotózásnál nagy segítséget kaptam Lucától, aki nem maradhat ki semmi jóból. :) Nagyon sokat segít mindenféle cérnákkal/fonalakkal összefüggő munkáim során, és borzasztóan figyelnem kell hogy mit hagyok számára hozzáférhető helyen mert megeszi a maradék szálakat. ************************
I am almost done with this table topper. It is made by using an unbleached linen fabric and antic gold looking thread. The design is similar to a traditional Hungarian motiv but naturally the color is different. The corners and the edges of it are not done yet, I am thinking of adding a shiny edge of similar gold color. During this whole project my cat was always there to "help", so I naturally have to thank her for that.
This project was supposed to be ready by Christmas, but it did not work out. Maybe for next year...
Daisypath Christmas tickers