2009. május 1., péntek

Textilfestés / Dyeing



Már régóta gondolkodtam azon, hogy jó lenne kipróbálni a textilfestést. Mindig irígykedve nézegettem a külföldi online textilboltokban milyen sokféle színben lehet például Kona pamutvásznakat kapni. Itthon (legalábbis Szegeden) nem túl nagy általában a színválaszték, arról meg általában nem is álmodhat az ember, hogy egy színnek különféle árnyalataihoz jusson. Bár... a múltkor az új helyre költözött kenderboltban meglepődve láttam, hogy talán javulóban van a helyzet.
Mostanában nagyon tetszik a kék és a zöld szín párosítása, de nem igazán találtam megfelelő anyagokat, hát festettem. Egy festékboltban teljesen véletlenül láttam meg egy egész állvány Columbia festéket, és arra gondoltam, hogy ki kellene próbálni. Itt az eredmény. Amit használtam: borsózöld, almazöld, vízkék, és a türkizkék, és a mikroban ment az egész projekt. Kicsit itt-ott foltos ay eredmény, de első próbálkozásra szerintem nem rossz, nekem legalábbis tetszenek. Az anyag meg egyébként egy fehér színű szerintem lenes vászon volt. Egy olcsó anyagboltban vettem 300 forintért méterét, és elhoztam mind a két és fél métert ami még volt. Talán sima pamutvászonnnal még nagyobb sikereket tudok majd elérni. Már csak valami klassz mintát kellene kiválasztani valami klassz kis projekthez. Gyúrok valamiféle táskára, de még nem mertem belekezdeni.
*************************************************************************************
I have been dyeing some fabric last night. It is a white textile containing some linen, and I was using a Hungarian dye brand called Columbus. I used the microwave for this project, and I think the result is pretty good. The staining is not even everywhere, but it doesn't look bad at all. I like the blue and green color combination, and I will try to make a project using my new dyed linen stock. I am thinking about maybe a bag, but I haven't been brave enough to start it.

2009. április 27., hétfő

See Katie Sew Giveaway

See Katie Sew is hosting a Giveaway. Run, and you can still participate in it! :)

2009. április 26., vasárnap

Bento box quilt top


Elkészült a bento box quiltem teteje, illetve összeraktam a hátulját is. Kicsit paszteles lett,bár igazából nappali fényben kontrasztosabb. Nekem mindenesetre tetszik. 4x5 blokkból áll, a teljes mérete így 144x180 cm-es lesz. Nade most jön még a neheze, vagyis az összeállítás.
*******************************************
The piecing of my bento box quilt is ready, just as the back. It has a bit more contrast in a daylight, and I think it looks all right. The quilt is made of 4x5 blocks, so the final dimensions are appr. 144x180 cm. Now comes the piecing part...

Daisypath Christmas tickers