2009. augusztus 14., péntek

Köszönöm Marvika!!!

Ma megérkezett Marvika ajándéka. A Posta jóvoltából "kisebb" bonyodalmak után megérkezett a várva-várt ajándék. Marvika nyereményjátékán kedvezett nekem a szerencse, aminek nagyon örültem. Az örömöm meg csak fokozódott, amikor végre kezembe vehettem és kibonthattam a csomagot. Egy gyönyörű Receptes könyvecske volt a meglepetés zöldséges "ruhában", hímzett felirattal. Belül pedig jónéhány nagyon klassz receptet találtam. Marvika, nagyon szépen köszönöm az ajándékot, nagyon tetszik. :)
****************************************************************************************
Today I have recived a present from Marvika. I was playing with her, and actually won the giveaway. I recived this really cool binder full of nice recipes. The whole present is absolutly professionally made, and really well crafted. It is super cool. Thanks Marvika!!!

2009. augusztus 9., vasárnap

Falvédő


A hétvégén belekezdtem egy falvédőbe. Nem lesz túl nagy, kb 65x120 centi körül lesz a végső mérete. Az anyagokat Cserhegyiéknél vettem, és le is fényképeztem, de nem találom a kártyaolvasót, így nem tudom pillanatnyilag letölteni. Talán majd holnap... Márványos alapon fehér tűpettyes anyagokat választottam, és azt gondolom, hogy elég jól néznek ki. Sötét tónusokat kerestem, mert a párom lakásának előszobájába készül a falvédő.

Van egy nyitott cipő- és táskatartó, ami mögött elég gyorsan koszolódik a fal főként egy szép marhabőr irattáskának köszönhetően, ami ha hozzáér nyomot hagy a falon. Egyszerű 9 patch blokkot választottam, és gyorsított módszerrel készítettem el a blokkokat. Csináltam egy kis folyamatábrát azoknak, akik esetleg még nem próbálták. Érdemes, egyszerű, és gyors technika.
















I am making a small quilt to hang in my boyfriend's apartment, to protect the wall behind the shoe/bag rack. I am using a simple 9-patch block design, and the strip piecing method. I am sure this is well-known for most of you, but I still made a small drawing for the newbies. Enjoy! I am halfway done with the top, so I will try to make a photo and show it asap.


Daisypath Christmas tickers