2009. április 8., szerda

Bento doboz quilt / Bento Box quilt

Új quilten dolgozok....
Az előző quiltem sikeres fogadtatásán felbuzdulva újba kezdtem. Nagyjából úgy fog kinézni mint ez itt a képen. Apró rózsás anyagot találtam fehér, kék és sárga színben, és ezek alkotják majd a quiltet. Mintának a bento doboz alakzatot választottam. Ennek egyik oka az, hogy nekem alapvetően tetszenek a modern, egyszerű geometrikus formák. A másik ok a blokk neve... Tavaly májusban a munkám kapcsán három hetet Japánban töltöttem. Ebből egy hétig konferencián voltam Kyotóban, majd megérkezett utánam a párom, akivel 2 hetet utazgattunk szerte az országban. Jártunk Tokyóban, Himejiben, Kobeban, Hiroshimában, Osakaban, és még egy pár napot a Fuji mellett is eltöltöttünk. Sok helyre sikerült már eljutnom, két évig éltem Amerikában, még ennél is többet Németroszág több városában, de ez a három hét Japánban olyan élményeket adott amik elég meghatározóak azóta is számomra. Ezen út során találkoztam többek között a bento dobozzal is, ami pár alkalommal az ebédünk volt főleg a Shinkansen-en való utazások során. Azóta is sokat gondolok erre a nyaralásra, és nagyon remélem, hogy sikerül még visszajutni, mert Mr. Fuji vár még minket. :) Ezek az emlékek és élmények ihlették a quiltet.
Elkezdtem a blokkok varrását, majd hétvégén beszámolok az előrehaladásról.
************************************************************************************
I have started a new quilt. The design will be something like the one on the picture. I chose the bento box pattern for it. The reason for that is that I kinda like the modern geometric designs, and also I had some sentimental reasons. Last May I have spent 3 weeks in Japan. I went for a conference to Kyoto, where I have spent a week. Then my boyfriend joined me, and we were travelling for 2 more weeks. We wisited several places, like Kyoto, Tokyo, Kobe, Himeji, Osaka, Hiroshima, Nara, and the Fuji area. It was a magnificent trip. Since then I became even more interested in the Japanese culture, people, religion and so on. As a tribute to this trip I chose the bento box pattern for my next quilt. I will show you how this project develops, if you are interested.

3 megjegyzés:

Mamis írta...

Borzasztó kíváncsi vagyok a haladásra.

Mamis írta...

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok!

Gayle Bong írta...

Do you intend to use Japanese style prints? That would be cool. Or something more modern. My friend is making the same quilt now. she is doing it with scraps and is not sure she wants to arrange it like yours.Maybe I can put pictures on my blog.

Daisypath Christmas tickers